fbpx

Инверторен климатик Panasonic ETHEREA CS-E12QKEW/CU-E12QKE, 12000 BTU, Клас А++

В наличност!

1599 лв.

12 000 BTU
Инверторен климатик
Енергиен клас A++/A++
Отопление SCOP – 4.80
Охлаждане SEER – 7.60
Препоръчителен капацитет в режим
охлаждане – 31 кв.м./80 куб.м.
Препоръчителен капацитет в режим
отопление – 29 кв.м./75 куб.м.
Гаранция – 24 + 60 месеца

Инверторен климатик Panasonic ETHEREA CS-E12QKEW/CU-E12QKE :

iF 2013 Product Design Award

Panasonic се гордее със спечелената от системата за климатизация Etherea награда за дизайн iF 2013 Product Design Award. Това е една от най-престижните награди за достижения в областта на продуктовия дизайн. Panasonic Etherea спечели награда благодарение на високоинтелигентната си функционалност, превръщаща системата в идеална климатична система за домашна и други локализирани инсталации.

Econavi с интелигентни еко сензори Econavi

Потенциалният преразход бива засечен с помощта на сензора за човешка активност и сензора за слънчева светлина. Следят се позицията на човека в помещението, неговите движения, дали не е излязъл, както и интензивността на слънчевата светлина. Толкова много се спестява с толкова малко усилия – до 38% икономия на енергия на инверторно охлаждане с температурна вълна.

Econavi сензор слънчева светлина

В режим на охлаждане, Econavi регистрира промяната в интензивността на слънчевата светлина в помещението и преценява дали е слънчево или облачно. Реализира се икономия на енергия, като се намалява интензивността на охлаждането при по-слабо слънце. В режим на отопление, Econavi регистрира промяната в интензивността на слънчевата светлина в помещението и преценява дали е слунчево или облачно. При по силно слънчево греене системата намалява разхода на енергия за отопление.

Интелигентни сензори Econavi

Те следят интензивността на слънчевата светлина, движенията на хората, степента на активност и отсъствието им, откривайки ненужни разходи на енергия. Автоматично се регулира мощността на охлаждане за ефикасно пестене, без да се влошава комфортът.

Nanoe-G модерна система за пречистване

Panasonic представя система за пречистване на въздуха, която улавя вредните микроорганизми в него, като обезврежда дори тези от тях, които се намират по повърхностите, а също и във филтъра . Използват се фини наночастици за пречистване на въздуха и отстраняване на микроорганизмите, прикрепени към тъканите в помещението. Създали сме за Вас система за пълно пречистване на въздуха, така че да се връщате у дома към една чиста жизнена среда.

Ротационен компресор Panasonic R2

Висококачествените мотори от силициева стомана отговарят на изискванията за ефективност. Разширена високопроизводителна маслена помпа в съчетание с масления резервоар с разширена вместимост осигуряват по-добра лубрикация. По-големият акумулатор събира значително количество хладилен агент, необходим при инсталации с по-дълъг тръбен път. Ротационните компресори R2 използват търкалящо се бутало.

Съвместим със системи използващи фреон R22

От 1 януари 2010г. опасният за околната среда фреон R22 е забранен за продажба. Съществуват обаче много климатични инсталации монтирани до този момент, които го използват. При подмяна на подобни стари климатици винаги се налага и подмяна на трасето, защото новите модели не могат да работят със същестуващата инсталация и тръбен път. Новите модели Etherea са съвместим със системи работещи с R22 и могат да използват съществуващо трасе без да се налагат допълнителни модификации. Собствениците на нов климатик Etherea ще установят до 30% икономия на енергия в сравнение със стария им конвенционален климатик работещ с фреон R22.

Производител: Panasonic
За помещения: от 20 до 30 кв. м.
Препоръчителен обем (охлаждане): 80 куб. м.
Препоръчителен обем (отопление): 75 куб. м.
Отдавана мощност (охлаждане): 0.85-3.50-4.00 kW
Отдавана мощност (отопление): 0.80-4.00-6.00 kW
Консумирана мощност (охлаждане): 0.835 kW
Консумирана мощност (отопление): 0.84 kW
Захранващо напрежение: 220 – 240 V
SEER (сезонна ефективност в режим на охлаждане): 7.60 – клас А++
SCOP (сезонна ефективност в режим на отопление): 4.80 – клас А++
Шум (вътрешно тяло): 20 dB
Шум (външо тяло): 48 dB
Размери Ш х В х Д (вътрешно тяло): 870 х 295 х 255 мм
Размери Ш х В х Д (външно тяло): 824 х 619 х 299 мм
Тегло (вътрешно тяло): 10 кг.
Тегло (външно тяло): 35 кг.
Работен диапазон при охлаждане: -10 до +43 °С
Работен диапазон при отопление: -15 до +24 °С
Хладилен агент: R410A
Произход: Малайзия

x