Ремонт на климатици

Ремонт на климатици от Естетик Клима. Предлагаме сервиз на климатици Osaka, Midea,Haier, Nippon, Daikin, Beko, Panasonic, Sang, Mitsubishi, Gree,General, Hitachi, Nippon, Toshiba, Neo, Fuji Electric, Fujitsu, Treo, Kobe и др.

Имаме натрупан сериозен опит в сервизирането на различните марки и модели климатици предлагани на българския пазар. Работим директно с основните вносители за България на климатична техника и разполагаме със сервизна информация и възможност за доставка на необходимите резервни части. Оборудвани сме с професионални инструменти за качествен ремонт и поддръжка. Поддържаме и в наличност резервни части за голяма част от стандартните климатици.

Нашите сервизни техници посещават обектите в удобно за клиента време и своевременно отстраняват възникналата повреда. Ако при диагностиката на климатика се установи, наличието на сервизен проблем, който не може да бъде отстранен на място дефектиралото тяло ще бъде демонтирано и откарано в нашия сервиз, където екип от специалисти бързо и ефективно ще отстранят повредата. В кратки срокове вашият климатик отново ще бъде монтиран в дома (офиса) Ви.

Диагностиката на климатик се състои от проверка на цялостната работа на климатичната система –  от дистанционното управление, функционирането на електрониката, механичните части турбина и вентилатори, електромоторите за движение на клапите, нормалното преминаване на въздушната струя през топлообменниците до същността на хладилната система-работните параметри на компресора и циркулацията на фреона. Проверява се целостта на хладилната система и хладилните връзки (кранове, гайки). Диагностиката на климатик е различна при различните видове и модели климатици. В зависимост от същността на проблема на професионалист може да отнеме от десет минути до един час. Много е важно да се локализират не само съществените проблеми, но и проблеми в зародиш. Например започнало наскоро износване на елементи и части. Навременната подмяна на износени части може да спести пари за в бъдеще.

Преди да дадете заявка за сервиз проверете:

  • Включен ли е климатикът в захранването?
  • Включен ли е таймерът на климатикът?
  • Има ли паднал или изгорял предпазител в електрическото Ви табло?
  • Подменяни ли са скоро батериите на дистанционното управление?
  • Зададена ли е подходяща стайна температура и работен режим за ефективна работа на климатикът?
  • Почистени ли са въздушните филтри на вътрешното тяло?


Цени за ремонт и сервиз на климатици

Описание на сервизни и ремонтни дейностиЦена с ДДС
Посeщение и диагностика на климатик40,00 лв.
Повикване на технически екип без основателна причина30,00 лв.
Демонтаж или монтаж на климатично тяло на климатик до 14 000 BTU40,00 лв.
Демонтаж или монтаж на климатично тяло на климатик от 15 000 до 24 000 BTU50,00 лв.
Демонтаж или монтаж на цяла сплит система до 14 000 BTU (без промяна на местоположението на системата)80,00 лв.
Демонтаж или монтаж на цяла сплит система от 15 000 до 24 000 BTU (без промяна на местоположението на системата)100,00 лв.
Демонтаж или монтаж на вътрешен или външен електронен блок40,00 лв.
Ремонт на електронен блок или платка в зависимост от марката, модела и големината на климатика (консумативи и труд)20,00 - 200,00 лв.
Демонтаж или монтаж на вентилаторен мотор на вътрешно или външно тяло, в зависимост от марката, модела и големината на климатика40,00 лв.
Ремонт на вентилаторен мотор на вътрешно или външно тяло (консумативи и труд)100,00 лв.
Подмяна на четирипътен вентил (труд)100,00 лв.
Подмяна бобина за четирипътен вентил (консумативи и труд)80,00 лв.
Подмяна на ЧЕК-вентил (труд)70,00 лв.
Подмяна на компресор (труд)120,00 лв.
Подмяна температурен датчик (консумативи и труд)80,00 лв.
Подмяна на електрически кондензатор в зависимост от марката, модела и големината на климатика (консумативи и труд)40,00 – 80,00 лв.
Подмяна на кранове на външно тяло за 1 бр. (консумативи и труд)80,00 лв.
Проверка и тест за пропуск на хладилен агент с азот (консумативи и труд)70,00 лв.
Заварка на пропуск за 1бр. (консумативи и труд)30,00 лв.
Зареждане на климатична инсталация с R407C за 100 гр. фреон (консумативи и труд)18,00 лв.
Зареждане на климатична инсталация с R410A за 100 гр. фреон (консумативи и труд)18,00 лв.

Ако клиента се откаже от ремонта или го отложи за бъдеще време, той заплаща само разходите за посещение и диагностика, както и транспортните разходи извън гр. Бургас.